До пацієнта – пішки через замети

C ильні снігопади, які накрили Рівненщину на початку тижня, стали випробуванням не лише для дорожніх та комунальних служб, а й свого роду тестом на людську небайдужість та професіоналізм. Гідно його склав фельдшер із Гощанщини Роман Кравчук. Щоб надати допомогу пацієнту, який живе на хуторі, він пішки йшов півтора кілометра.

13 грудня, о 15:09 на лінію 103 надійшов виклик про те, що медичної допомоги потребує 65-річний чоловік. Він мешкає у селі Дмитрівка Рівненського району (раніше - Гощанський).
За вказаною адресою вирушила фельдшерська бригада Бабинського ППБ Гощанської підстанції ШМД. Проте, як повідомляє Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги, до помешкання пацієнта у селі Дмитрівка бригаді не вдалося доїхати. Автомобіль екстренки застрягав у снігових заметах.
«По дорозі до пацієнта загрузали у снігових заметах. Дорога до села Дмитрівка була нерозчищена, тому прийняв рішення йти пішки. Взяв із собою необхідні ліки та рушив до пацієнта. Йшов орієнтовно півтора кілометра. Одразу думав: якщо доведеться госпіталізувати хворого, то шукатиму сани», - розповів фельдшер бригади Бабинського ППБ Роман Кравчук.
Медик дістався до пацієнта. Оглянув його, зібрав анамнез, надав необхідну медичну допомогу відповідно до протоколу, а також рекомендації щодо подальшого лікування. Потреби у госпіталізації пацієнта не було.
Фельдшер повернувся до місця, де чекав водій у кареті «швидкої» та повернулися до Бабинського ППБ.
Пан Роман розповів журналістам Суспільного, що останніми роками у цього пацієнта був двічі, щоправда, в теплу пору року. Проте, пропрацювавши 28 років у фельдшерсько-акушерському пункті, він добре знає, що це таке – дійти до пацієнта в будь-яку погоду: у сніг, дощ чи заметілі.
• Фото - СуспільнеРівне