Депутата-посадовця з Дубровиччини підозрюють у корупції

Прокуратура повідомила про підозру в отриманні хабаря депутату-посадовцю міської ради у Сарненському районі. Про це 26 травня повідомили у пресслужбі відомства. Справа стосується дозволу на встановлення мобільної кав’ярні. Суспільному від достовірного джерела у правоохоронних органах стало відомо, що йдеться про чиновника Дубровицької мерії. Міський голова пояснив, що ідеться про встановлення "кавового стаканчика,повідомляє https://suspilne.media/

Що кажуть у прокуратурі

Прокурор Рівненської обласної прокуратури повідомив про підозру “депутату однієї з міських рад Сарненщини”, це стосується одержання неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій місцевого самоврядування.

“За даними досудового розслідування, восени минулого року депутат, а водночас і начальник відділу містобудування та архітектури цієї ради, пообіцяв місцевій підприємиці вплинути на прийняття виконавчим комітетом позитивного рішення щодо надання дозволу на розміщення у місті мобільної кав’ярні. Свою обіцянку посадовець виконав, і у лютому цього року передав підприємиці затверджений міськвиконкомом і погоджений з міським головою договір особистого строкового сервітуту земельної ділянки для встановлення тимчасової споруди”, — зазначила речниця прокуратури Оксана Жужельська.

За даними слідства, жінка перерахувала на картку посередника, а той пізніше на рахунок тестя посадовця 8,5 тисяч гривень хабаря. Досудове розслідування здійснюють слідчі поліції. Санкція статті передбачає максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Що кажуть у поліції

“Під час проведення обшуку фігурант кримінального провадження намагався знищити речові докази, зокрема, ноутбук та носій інформації, які підтверджують причетність останнього до скоєного злочину”, — зазначила спеціалістка пресслужби поліції області Світлана Карачун.

Водночас, додала вона, слідчі зібрали “достатню доказову базу” для повідомлення 37-річному службовцю про підозру.

Сам посадовець, зі слів Світлани Карачун, посилається на статтю 63 Конституції. Ця стаття означає, що “особа не несе відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, коло яких визначається законом. Підозрюваний, обвинувачений чи підсудний має право на захист”.

Що каже мер Дубровиці

Суспільне звернулось за коментарем до міського голови Дубровиці Богдана Микульського. Телефоном він прокоментував випадок так:

“Це не міський голова погоджує, а виконком міської ради. Це функція виконкому приймати такі рішення. Це є кавовий стаканчик. Для розуміння процесу: звертається людина, відділ архітектури перевіряє наявність документів, мені приносять, я пишу: “на розгляд виконкому міської ради”. Я особисто вважаю так: стаканчик багато місця не займає, це буде одне робоче місце, що для нас важливо, буде благоустрій”.

Мер Дубровиці додав, що посадовець працює на посаді близько двох років.

“Для мене це був шок. Я сім років міський голова, я б ніколи не міг подумати, що за кавовий стаканчик ми будемо на всю Україну гудіти. Я дуже засуджую корупцію. Я ніколи не стикався раніше, щоб у мене десь хтось щось взяв. 8500... та той стаканчик не вартує того. На місці ФОПа я б там його ніколи не поставив би, бо там багато грошей не заробиш”.

Суспільне Рівне