День села святкує Млинок

Традиційно 12 липня у селі Млинок, що на Зарічненщині, святкують храмове свято і День села.

Благословенні молитвою, натхненні українською піснею та ситі від різноманітних смаколиків, якими частують на святі, місцеві жителі та гості, які завітали до Млинка у цей день, проводять його колоритно, яскраво та весело. 

Джерело Район.Вараш.

Святковий день у Млинку розпочався церковною службою у місцевому Петропавлівському храмі. Віряни та священнослужителі з найвіддаленіших куточків району завітали до села, аби долучитись до цього дійства.

Опісля на місцевому стадіоні розгорнулись справжні футбольні баталії. І якщо більшість чоловіків згуртувались саме там, то жіноцтво і дітвора по обіді зручно розташувалось неподалік місцевої школи, де організатори облаштували глядацькі місця та імпровізовану сцену, на якій творчі пісенні колективи з Млинка, Перекалля, Дібрівська, Мульчиць і Зарічного натхненною українською піснею вітають млинківців з їхнім святом.

Під музичний супровід усі охочі можуть скуштувати куліш, юшку та інші смаколики, які тут гостям свята пропонують безкоштовно. Для потреб більш вимогливих гурманів — поруч діють торгові ятки з напоями та солодощами.

Подбали тут і про розваги для малечі. Неподалік облаштували надувні гірку та батут, на яких дітлахи розважаються теж безкоштовно.

Найспритнішою у футболі виявились місцева команда. Друге місце здобули футболісти з Мульчиць, третє — з Борового.

Завершиться святкування вночі запальною дискотекою для всіх охочих.

Макс Ткаченко Space Valley