Чоловіку з Рокитного дали шість років тюрми за «п`яне» ДТП

Фото поліція

Два роки досудового розслідування та ще три – судових засідань. Саме стільки знадобилось часу, аби довести вину 22-річного жителя села Старе Село, який 23 грудня 2014 року спричинив смертельну ДТП.

Сімнадцятирічний ще тоді юнак, без посвідчення водія, керуючи без будь-яких документів автомобілем на іноземній реєстрації «Mercedes-Benz Е220» в стані алкогольного сп’яніння, на вулиці Івана Франка у селі Старе Село допустив зіткнення із мотоциклом «Bird» під керуванням 21-річного місцевого жителя, який рухався в попутному напрямку.

Внаслідок ДТП водій мотоцикла отримав травми несумісні з життям, від яких загинув на місці події. Пасажира, 21-річного односельця мотоцикліста, із важкими травмами госпіталізували до лікарні. Втім, медикам не вдалося врятувати і його життя — через чотири дні він помер.

У ході досудового розслідування слідчі слідчого управління ГУНП в Рівненській області також встановили, що причетний до смертельної ДТП рухався у населеному пункті зі перевищенням допустимої швидкості — 80 км/год, із увімкненим дальнім світлом фар.

Крім того, водій іномарки міг об’єктивно побачити двоколісний, втім не дотримався безпечного бокового інтервалу та дистанції, своєчасно не вжив заходів для зменшення швидкості.

Зібравши достатньо доказів у справі та провівши ряд необхідних судових експертиз, слідчі повідомили жителю села Старе Село про підозру у вчиненні злочину за порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть двох осіб, за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України. А у квітні 2016 року матеріали кримінального провадження скерували до суду.

Днями суд першої інстанції виніс вирок 22-річному чоловікові та призначив покарання у виді позбавлення волі строком до шести років. Його взяли під варту із зали суду, де він буде очікувати вступу вироку у законну силу.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської обла