Чоловіка повернули до життя після клінічної смерті рівненські лікарі

Учора, 10 травня, о 10:14 на лінію 103 надійшов виклик про те, що біля с.Бармаки Рівненського району, під час руху маршрутки пасажир втратив свідомість.

Про це повідомив Рівненський обласний центр екстреної медичної допомоги у Фейсбук.

О 10:16 виїхала лікарська бригада з Рівненського пункту постійного базування. За вказаною адресою медики прибули о 10:26.

На момент прибуття бригади “екстренки” пацієнт (орієнтовно 54 роки) перебував на узбіччі дороги поруч з маршруткою. За словами очевидців, туди його винесли інші пасажири, які й розпочали проводити реанімаційні заходи.

У пацієнта була відсутня свідомість, серцева діяльність та дихання. Лікарка “швидкої” Наталія Тихонюк та фельдшерка Людмила Шмаранчук негайно розпочали проводити реанімаційні заходи відповідно до протоколів МОЗ.

Попередній діагноз – клінічна смерть.

Бригада “швидкої” півгодини проводила реанімаційні заходи. В результаті у пацієнта відновилося самостійне дихання та серцева діяльність. Під час негайного транспортування до медичного закладу, чоловік прийшов до свідомості. На момент госпіталізації його показники гемодинаміки були у задовільному стані.

Пацієнта транспортували до Рівненської обласної клінічної лікарні.