Чоловік сплатить понад 100 тис грн збитків за самовільну порубку дерев

Рівненський районний суд Рівненської області  задоволив позовну заяву Рівненської окружної прокуратури в інтересах держави в особі Зорянської сільської ради до фізичної особи про відшкодування шкоди, завданої незаконною порубкою дерев.

Так, прокуратурою з’ясовано, що фізичною особою,  впродовж грудня 2019 - січня 2020 років, в порушення вимог Лісового кодексу України, не маючи спеціального документу для використання лісових ресурсів, лісорубного або лісового квитка, здійснено незаконну рубку дерев на території одного з лісництв району, чим заподіяв шкоду державі на 106 тис грн.

Суд погодився з доводами прокурора та зобов’язав відповідача відповідно до вимог Бюджетного кодексу України сплатити завдані збитки до бюджету Зорянської сільської ради.

Після набрання судовим рішенням законної сили органи прокуратури забезпечуватимуть його реальне виконання.

Крім того, чоловіка притягнуто також і до кримінальної відповідальності за незаконну порубку лісу (ч. 4 ст. 246 КК України). Вироком суду йому призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 5 років. Але на підставі ст. 75 КК України – звільнено від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки.


Пресслужба Рівненської обласної прокуратури