Чи здійсниться мрія Владиславчика із Демидівки?

 

          Для сім'ї Петруків, що нині проживають у Демидівці,  1 січня 2011 року  стало відліком боротьби спочатку за життя, а тепер за здоров'я їхнього сина.  Нічого не віщувало біди.  У новому році чекали на хлопчика первістка. Дитина, як повідомляє мама Яна, була повністю здорова.  Та пологи були важкими, дитину травмовано. Перші дні життя Владиславчик перебував у реанімації.  Лікарі давали 50%, що дитина виживе. «Ми на початках ніяких відхилень не помічали. Нам було важливо, щоб він жив, - говорить Яна. - Лише трохи пізніше почали помічати, що з ним щось не так.»  Звернулися до лікарів. І … діагноз ДЦП.

 Їздили по лікарнях. Гроші йшли чималі .Результату не було.

Трапилося так, що небайдужі люди допомогли. Звернулися у Міжнародну клініку «Казявкіна» по інтернету. Лікарі клініки відгукнулися та прийняли Владиславчика на реабілітацію. Були удвох з мамою 12 днів.  Зрозуміло, що потрібні були кошти,  і допомогли  добрі   люди.  Кошти виділила Демидівська селищна рада ОТГ, райдержадміністрація. Збирала  кошти депутатка селищної ради Світлана Козуб,  допомогли інші депутати та  Вячеслав Хорошенко.

«Дуже гарно нас прийняли. Прекрасні там лікарі, - говорить пані Яна, - Владислав почав керувати своїми руками, з'явилась координація рухів, почав рачкувати. Лікарі радять чотири рази на рік проходити реабілітацію. На жаль, проблема в коштах». 

Цього року сім'я Петруків звернулася  до управління соціального захисту населення райдержадміністрації   та отримала  від держави на  реабілітацію  25 тис.грн.  Результат відчутний. Владиславчик  стає на ноги.

Батьки борються  за свого хлопчика. Мама постійно з ним.  Возить його до школи. Владислав навчається у другому класі.   Він добре рахує, не любить читати, але завжди намагається допомогти мамі. Миє посуд та  готував фрукти для консервації. Він дуже любить свого братика та дідуся.   Дідусь Владислава Ярослав Балдін - учасник АТО. Він і зараз перебуває в зоні проведення ООС  і робить все для того, щоб його онук зміг ходити.

 

Сподіватимемося що  сім'ї Петруків  все вдасться.  Адже хороші люди є.Та й мрії дитячі повинні збуватися.

-- http://www.old.rv.gov.ua/sitenew/demydivsk/ua/news/detail/60079.htm