Благодійний учнівський фестиваль колядок відбувся у Рівненському ліцеї

У Рівненському академічному ліцеї “Престиж” відбувся щорічний традиційний фестиваль «Коляда стукає у вікно». Цьогоріч дійство стало благодійним. Усі зібрані кошти будуть передані на лікування маленької Дани Прадунець. Про це повідомив директор навчального закладу Сергій Рачинець. 

Під час фестивалю учні 1-11 класів виконували колядки та щедрівки, віншували на вдалий та щасливий рік.

Фестиваль «Коляда стукає у вікно-2022» став знаковим саме завдяки благодійності, адже розпочали його гості ліцею – громадська організація “Молодіжна платформа “Яскраво”, а саме проект “Співанка”, учасницею якого є учениця ліцею Пінчук Ірина. Молодь разом з ІТ компаніями RENOME SMART і SoftServe збирали кошти на комплект обладнання “Крок” для Рівненського міського центру комплексної реабілітації осіб та дітей з порушенням опорно-рухового апарату.

Джерело 7 днів.

– 19 січня розпочався черговий етап нашого фестивалю, – розповів Сергій Рачинець. – Для всіх його учасників свій виступ подарував зразковий художній колектив – хор початкових класів «Співаночка». Пізніше виступали учні 5-11 класів. Осучаснені та автентичні твори учні виконували як «а капела», так і у супроводі музичних інструментів.

20 січня до фестивалю долучилися учні 1-4 класів. Вони ж подарували усім присутнім справжні міні-вертепи. Варто зазначити, що захід відбувся з дотриманням усіх карантинних вимог.

Окрім цього, учні записали на відео виконання різдвяних піснеспівів у сімейному колі.

– Ми щиро дякуємо усім, хто долучився до нашої спільної справи! Зберігаючи традиції свого народу ми не лише зберігаємо зв’язок зі славним минулим, а й допомагаємо тим, хто цього потребує сьогодні, – наголосив директор.