Біля Рівного протестувальники перекрили дорогу

Сьогодні, 10 січня, о 13:00 на автодорозі «Устилуг-Луцьк-Рівне» у селі Обарів розпочалася мирна акція протесту громадян проти будівництва заводу в селі Городок.

Майже 150 учасників акції, як повідомляється на сторінці у Фесбук поліції Рівненської області, безперервно рухаються пішохідним переходом. За результатами переговорів, поліцейські переконали, аби вони періодично звільняли проїзну частину та пропускали транспортні засоби.

Протестувальникам наголосили на недопущені правопорушень і кримінальній відповідальності за перекриття транспортних комунікацій.

Публічну безпеку та порядок забезпечують поліцейські блоку превенції, поліції діалогу та патрульні, а також на місце події виїхали заступник начальника ГУНП в Рівненській області Руслан Стрельбіцький та керівник Рівненського районного відділення поліції Роман Штеба.

Патрульні поліцейські забезпечують безпеку та регулюють дорожній рух. Наразі передбачено можливість для об’їзду заблокованої ділянки дороги через село Карпилівка.

У зв’язку із проведенням акції, яка спричинили незручності водіям під час руху автодорогою «Устилуг-Луцьк-Рівне», та від яких надходять відповідні скарги, вирішуватиметься питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за статтею 279 Кримінального кодексу України.