Безробітні Здолбунівщини зацікавилися навчанням у ІТ-сфері

Коли втрачаєш роботу або прагнеш змінити своє життя, - дуже важливо мати якомога більше корисної інформації. Саме інформування про актуальні робітничі професії, умови і переваги професійного навчання були ключовими на зустрічі представників Рівненського центру професійно-технічної освіти державної служби зайнятості з безробітними Здолбунівщини. На базі Здолбунівської районної філії Рівненського обласного центру зайнятості старший майстер Віктор Красовський та викладач Лариса  Середюк презентували присутнім один із найпотужніших навчальних закладів профтехосвіти України. Сьогодні тут до послуг слухачів – сучасна розгалужена навчальна база, злагоджена команда досвідчених педагогів, 58 ліцензованих робітничих професій ринкоутворюючих галузей та майже 200 напрямів навчання.

Профорієнтаційний семінар для безробітних  - це, насамперед, конструктивний діалог зацікавлених сторін.  Віктор Красовський запропонував відвідати віртуальну екскурсію навчальним закладом, розповів про умови зарахування і навчання слухачів, терміни і документи про освіту, тісну співпрацю з роботодавцями, насичену виробничу практику, а також відповів на чисельні запитання. Жінок зацікавили професія педикюрника та бухгалтерський облік. Загалом, аудиторія цікавилася сучасними професіями і напрямами ІТ-сфери. Саме ця галузь потребує сьогодні впевнених, кваліфікованих фахівців, і важливо, щоб ці спеціалісти працювали в Україні, у т.ч. з українськими роботодавцями. Навчальний заклад став учасником меморандуму про співпрацю із роботодавцями ІТ-галузі і поступово «набирає оборотів» у підготовці спеціалістів на замовлення.

Лариса Середюк ґрунтовно ознайомила присутніх із сучасними умовами вдосконалення бухгалтерських навичок та запросила на навчання тих, хто має відповідну освіту.

Приємно, що наприкінці розмови безробітні прийняли позитивні рішення, та більшість із присутніх написала заяви на навчання. Серед обраних напрямів -  «Створення додатків засобами Java»,  «Створення тривимірної графіки у програмі Autodesk 3ds Max», «Практичний веб-дизайн: проектування, створення та супроводження веб-вузла», «Створення додатків у середовищі Unity 3D на C#»,  «Робота з програмами комп’ютерної графіки AutoCAD та ArchiCAD».

Тим часом, безробітних запросили на справжню екскурсію до навчального закладу та на професійні  майстер-класи.