«Батьки SOS» презентували посібник з боротьби з поборами у школі для батьків

 «Путівник школою» відповідає на найпоширеніші питання щодо збору грошей у шкільні «фонди» та безпеки учнів.

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомила одна з засновниць громадського об’єднання Олена Бондаренко.

 «У рамках Всеукраїнського серпневого форуму «Освіта України 30 без бар’єрів: вектори якості та успіху» ми презентували «Путівник школою». Це знову відповіді на питання батьків. Шляхом голосування ми обрали найактуальніші 30 питань. За допомогою експертів надали відповіді. Короткі, лише по суті - у вигляді листівок. І розгорнуті, докладні - з повним юридичним обґрунтуванням і посиланням на чинні нормативні акти у електронному буклеті», - пояснила вона.

За словами Бондаренко, протягом останніх 7 років ініціатори руху «Батьки SOS» щодня відповідали батькам учнів на одні і ті самі питання і вже мали бажання відповісти усім один раз і назавжди.

 «Чи повинні батьки ремонтувати класи? Чи можуть дитину вигнати зі школи? Чи треба платити у «фонд»? і багато подібних. Шукаємо нові форми, як донести інформацію, нові шляхи її поширення, нові слова. Комусь ці відповіді можуть не сподобатися. Але такі закони. Можна їх не виконувати і понести за те відповідальність. У кожному разі, краще – знати», - зазначила Олена Бондаренко.

Голосування показало, що найактуальнішими для батьків стали питання безпеки дитини у закладі освіти. Якщо кілька років тому питали переважно про гроші, то нині акценти змістилися на інтереси самого учня. Тому автори посібника підготували для батьків ще й відеоролик із поясненням, що таке булінг, що робити у разі цькування і яке покарання за булінг передбачено законом. Усі матеріали «Путівника», підготованого за сприяння Міжнародного фонду «Відродження», можна знайти за посиланням: https://schoolguide.nus.org.ua/

«Впевнена, що цією роботою ми допоможемо багатьом дітям, батькам, педагогам», - резюмувала Бондаренко.