Батьки рівненських школярів обурені тим, що діти без весняних канікул

Заплановані раніше весняні канікули у школах Рівного з понеділка не розпочнуться. Управління освіти рекомендувало, щоб вони розпочалися за два дні до Великодніх свят, це четвер, п’ятниця перед Великодніми святами й вівторок, середа після Великодніх свят.

У зв’язку з епідемією коронавірусу у нас змістилися канікули уже починаючи з осінніх. Тобто, діти пішли раніше на тиждень на канікули, потім в зимові канікули затримались довше. І відповідно прийшлося, через короткий період робити ще весняні канікули, тому ми рекомендували, але рішення приймають педагогічні ради.

Управління освіти, рекомендувало що все-таки на безпосередньо перед Великодніми і після Великодніх свят. Таким чином, щоб захопити Великодні свята канікулами,” – пояснив начальник Рівненського міського управління освіти Богдан Турович. 

 Тож, відповідно до рекомендацій, весняні канікули у школах Рівного триватимуть з 29 квітня по 4 травня.

Таке рішення неабияк обурило деяких батьків, мовляв, в інших містах школярі матимуть канікули, а рівненським дали лише кілька днів. Своє невдоволення написала одна з мам у рівненській вайбер-спільноті.

Кожного року був карантин у зв’язку з грипом по два, а то і по три тижні, і ні разу в наших дітей не забирали весняні канікули.
Я рахую це не вірно, тому що виходити три місяці без перерви в школу - це тяжко, тим більше коли переведуть годинник, у них не буде коли адаптуватися, це діти, а не роботи!!!
І чому в інших містах є у дітей весняні канікули, а в наших нема? А буде у квітні аж два дні канікул це дуже круто!!!

Про це повідомляє РадіоТРЕК.