Аграрії Рівненщини отримали понад пів мільярда гривень доступних кредитів

Аграрії активно використовують державні програми кредитування для розвитку власного бізнесу.

З початку цього року 91 сільгоспвиробник області отримав 587,5 мільйонів гривень кредитних коштів. З них найбільше кредитів – на суму 311,5 млн грн – залучили 58 агроформувань за державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». Тільки за минулий тиждень - 61 млн грн.

«Така підтримка дає можливість господарникам тимчасово акумулювати і використовувати кошти для розширення виробництва, оновлення матеріально-технічної бази, здійснення стійкого і безперервного виробничого процесу у сільському господарстві», - зазначив начальник Рівненської ОВА Віталій Коваль.

Нагадаємо, у березні цього року Уряд продовжив дію програми «Доступні кредити 5-7-9%» для підтримки сільгосптоваровиробників і успішного проведення посівної кампанії у період дії воєнного стану.

Для аграріїв передбачається можливість отримання пільгових кредитів під 0% річних із гарантією від Уряду на рівні 80%. Тобто для отримання такого фінансування покриття заставою становитиме лише 20% від суми кредиту, інші 80% забезпечуються гарантією із боку держави.