Афера століття: грецькі медики обдурили близько 100 тис. антиваксерів

Підступні грецькі лікарі брали в антиваксерів гроші за липове щеплення, але все одно били їм вакцину, заробляючи по 400 євро за "фейковий укол". Сумарно набралося близько 100 000 людей, які пройшли за цією схемою.

У Греції розслідують аферу століття. Поліція з'ясувала, що десятки тисяч антиваксерів давали хабарі медикам, щоб їх вакцинували «неро» (вода по-грецьки). Проте лікарі, побоюючись кримінального переслідування, кололи їм справжню вакцину від Covid-19, не забуваючи при цьому брати винагороду.

За даними грецького телеканалу Megatv.com, в афері було задіяно близько 100 тис. антиваксерів, які медикам платили за псевдощеплення 400 євро.

"Сьогодні під постійними перехресними перевірками інспекторів органів охорони здоров'я знаходяться центри вакцинації в Афінах, Кардіце в Західній Македонії та кількох районах Пелопоннесу після бурі засуджень та повідомлень", - повідомляє телебачення.

Портал Tovima.gr констатує:

«Ситуація патова: тепер найзапекліші антиваксери мають антитіла, а лікарі — гроші. Але перші не можуть звинуватити других у наданні медичних процедур без згоди пацієнта, оскільки тоді їм доведеться визнати, що вони давали хабар за незаконні дії».

За даними ВООЗ, на сьогодні, 7 листопада, у Греції від коронавірусної інфекції вакциновано 61% населення.