200 доларів - за непритягнення до відповідальності

200 доларів США за непритягнення до відповідальності за нелегальний продаж алкоголю: житель Вараського району хотів "вирішити" питання із поліцейськими,повідомляє Поліція Рівненської області

 27 травня, близько 11 години у місцевому магазині села Біле колишнього Володимирецького району поліцейські виявили факт реалізації безакцизного товару: 44-річна жінка продавала горілку.

Під час огляду приміщення поліцейські ВП № 1 (смт Володимирець) Вараського РВП виявили та вилучили понад 130 літрів алкогольної продукції без марок акцизного збору.

Поліцейські оформили адміністративні протоколи за фактами порушення правил торгівлі алкогольними напоями та зберігання алкогольних напоїв без марок акцизного податку за частиною 1 статті 156 та частиною 1 статті 164-5 КУпАП. Дорогою правоохоронців наздогнав 25-річний власник магазину. Підприємець попросив їх зупинитися та вирішити питання. Попри попередження про кримінальну відповідальність він поклав у автівку поліцейського 200 доларів США та попросив знищити складені на продавчиню протоколи та повернути вилучений алкоголь.

На місце події приїхала слідчо-оперативна група, яка задокументувала злочин. За фактом надання неправомірної вигоди службовій особі слідчі внесли відомості до ЄРДР за частиною 1 статті 369 КК України. Грошові кошти вилучені, а всі протиправні дії зафіксовані на бодікамери поліцейських.

Відтак, тепер 25-річному підприємцю може загрожувати до 4 років ув’язнення та позбавлення ліцензії на реалізацію алкогольних напоїв.