2 міжнародні учнівські олімпіади у 2022 році прийме Україна

У 2022 році в Україні відбудуться міжнародна учнівська олімпіада з астрономії та астрофізики й молодіжна наукова олімпіада.

Про це повідомив міністр освіти Сергій Шкарлет у своєму Telegram-каналі.

За його словами, за рішенням міжнародних організаційних комітетів були затверджені заявки України на проведення ювілейної 15-ї Міжнародної учнівської олімпіади з астрономії та астрофізики та 18-ї Міжнародної молодіжної наукової олімпіади.

«Міжнародна молодіжна наукова олімпіада (IJSO) – одна з 12 найпрестижніших світових наукових олімпіад для молоді, спрямована на популяризацію науки та природничих дисциплін. Унікальність цієї олімпіади полягає в тому, що учасники виконують завдання одночасно з трьох природничих дисциплін: хімії, фізики та біології», – зазначив Сергій Шкарлет.

Щодо Міжнародної олімпіади з астрономії та астрофізики (IOAA), яка є щорічним змаганням з астрономії та астрофізики для учнів старших класів, то її основна мета – сприяти зростанню інтересу до астрономії та суміжних предметів та розвитку міжнародних контактів між різними країнами щодо просування астрономії та астрофізики в школах.

Національним організатором цих олімпіад, за рішенням МОН, призначено Національний центр «Мала академія наук України».

Планується, що Міжнародна учнівська олімпіада з астрономії та астрофізики відбудеться з 12 до 21 серпня 2022 року, а молодіжна наукова олімпіада пройде з 12 до 21 грудня 2022 року.