19 грудня Православна церква вшановує пам‘ять святителя Миколая, архієпископа Мир Лікійських, чудотворця

Рівненська єпархія вітає усіх з днем пам'яті великого угодника Божого, а особливо тих чоловіків, які носять його святе ім'я.

Славетне життя святителя Миколая було сповнене служінням ближньому, а відтак Богу. Він жив не для себе, а лише для слави Божої. Завдяки його відданому, чесному і безкорисливому служінню Церкві, святості та праведності, Господь прославив його на віки вічні. 

Ми так особливо шануємо пам’ять святого Чудотворця, бо він зміг стати зразком щирої непохитної віри та явив своїм життям втілені євангельські чесноти, які невпинно проникають до глибин нашого серця і наповнюють дух Божою благодатю, Його невичерпною любов‘ю, ласкою та милосердям.

За словами Церкви він іменується: правилом віри, образом лагідності, вчителем стриманості та смирення, а ім’я його означає - переможець народу. І він справді став переможцем народів, підкоривши людей Господу, завдяки своїй євангельській доброті. 

 «У Мирах, святителю, явився ти священнослужителем: Христове Євангеліє ти, преподобний, здійснив, поклав душу твою за людей твоїх і спас невинних від смерті. Ради цього освятив ти себе як великий тайнознавець Божої благодаті»(кондак свята).

Зі святом, дорогі брати і сестри! А іменинникам бажаємо, щоби Всемилостивий Господь, за молитвами святителя Миколая Чудотворця, укріпляв Вас, подав міцність душевних і тілесних сил, добрий мир та здоров‘я, достаток плодів земних і небесних та успіх у всіх добрих починаннях!

Рівненська єпархія Православної Церкви України